Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
600 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
50 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
400 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych400 g truskawek, świeżych
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
16 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1164.3 kJ /
278.3 kcal
Tłuszcz
12.9 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
42.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6, TM7)
10 min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6, TM7)
15 min
Suflety ciasteczkowe z sosem kawowym
1 godz.
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Jajka faszerowane korniszonami
50 min
Kurczak w sosie paprykowym z kluskami na parze i paluchy drożdżowe
1 godz.
Kisiel jabłkowy
10 min
Jajka sadzone (Thermomix® Nester)
15 min