Buchty z powidłami śliwkowymi

Buchty z powidłami śliwkowymi

4.9 15 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
18 sztuk

Składniki

  • 340 g mleka
  • 40 g drożdży świeżych pokruszonych
    4 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 60 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 3 żółtka
  • 630 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 szczypty soli
  • 1 ½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 18 łyżeczek powideł śliwkowych (ok. 270 g)
  • cukier puder do oprószenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 25.3 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 1081.3 kJ / 258.4 kcal
Tłuszcz 10.9 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 34.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...