Urządzenia i Akcesoria
Dubajska czekolada
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 sztuka
Składniki
-
200 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka oleju kokosowego
-
60 g ciasta Kataifi pokrojonego na 4-5 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
90 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
180 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
1 łyżka masła
-
1 łyżeczka pasty tahini (opcjonalnie, patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
684.6 mg
Białko
53.1 g
Kalorie
10474 kJ /
2503.4 kcal
Tłuszcz
138.2 g
Błonnik
17.7 g
Tłuszcz nasycony
64.4 g
Węglowodany
274.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Truskawkowa iced matcha
5min
Czekoladowe półkule z wiśniami
9h
Krem czekoladowy z serka wiejskiego
5min
Mini pączki twarogowe
30min
Krem pistacjowy
40min
Lody o smaku sernika z jagodami
13h
Sushi tacos
1h 15min
Żelki mango
2h 30min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3h
Pistacjowa matcha latte
20min
Lody pistacjowe
9h 30min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40min