Urządzenia i Akcesoria
Dubajska czekolada
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 sztuka
Składniki
-
200 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka oleju kokosowego
-
60 g ciasta Kataifi pokrojonego na 4-5 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
90 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
180 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
1 łyżka masła
-
1 łyżeczka pasty tahini (opcjonalnie, patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
684.6 mg
Białko
53.1 g
Kalorie
10474 kJ /
2503.4 kcal
Tłuszcz
138.2 g
Błonnik
17.7 g
Tłuszcz nasycony
64.4 g
Węglowodany
274.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min
Pistacjanki
2 godz. 40 min
Kokosowe półkule z truskawką i bezą
12 godz.
Czekoladowe półkule z wiśniami
9 godz.
Truskawkowe parfait z białą czekoladą i pistacjami
5 godz.
Pasta pistacjowa (100%)
20 min
Krem pistacjowy
40 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM6, TM7)
10 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6, TM7)
10 min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min
Pistacjowa matcha latte
20 min