Urządzenia i Akcesoria
Dubajska czekolada
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 sztuka
Składniki
-
200 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka oleju kokosowego
-
60 g ciasta Kataifi pokrojonego na 4-5 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
90 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
180 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
1 łyżka masła
-
1 łyżeczka pasty tahini (opcjonalnie, patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
684.6 mg
Białko
53.1 g
Kalorie
10474 kJ /
2503.4 kcal
Tłuszcz
138.2 g
Błonnik
17.7 g
Tłuszcz nasycony
64.4 g
Węglowodany
274.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lody pistacjowe
9 Std. 30 Min
Makaroniki truskawkowe
2 Std. 30 Min
Truskawkowa iced matcha
5 Min
Pasta pistacjowa (100%)
20 Min
Krem pistacjowy
40 Min
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 Std.
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM6, TM7)
10 Min
Malinowe wyspy
9 Std.
Matcha bubble tea z mango
55 Min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 Std.
Cytrynowe cake pops
4 Std. 30 Min
Pistacjanki
2 Std. 40 Min