Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną

4.2 5 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 sztuk

Składniki

Gotowanie jajek
  • 3 jajka schłodzone
  • woda (do oznaczenia 1 l)
Gniazda wielkanocne
  • masło do natłuszczenia
  • 130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 1 żółtko
  • 60 g wody
  • ¼ łyżeczki soli
Pasta jajeczna
  • 1 gałązka natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 10 g cebuli szalotki
  • 15 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • 5 g musztardy
  • 5 g majonezu
  • 5 g octu jabłkowego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • szczypiorek, świeży (opcjonalnie) do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 351.9 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 677.7 kJ / 162 kcal
Tłuszcz 7.1 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 17.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...