Urządzenia i Akcesoria
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 sztuk
Składniki
-
220 g mąki pszennej
-
110 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
30 - 40 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
300 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
20 g chrzanu, tartego
-
30 g jogurtu greckiego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 opakowanie łososia wędzonego na zimno (100-150 g), pokrojonego w 3 cm paski
-
20 precelków, solonych
-
ketchup do dekoracji
-
ziarna pieprzu czarnego do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
411.8 mg
Białko
11.8 g
Kalorie
1597.9 kJ /
381.9 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Węglowodany
36.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezalkoholowy drink Rudolf
30 min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 godz.
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Babeczki nietoperze na Halloween
2 godz.
Kanapki rainbow (TM5)
40 min
Wytrawne muffinki warzywne z serem (BLW, dla dzieci)
45 min
Chrust z ziemniaków (TM5)
25 min
Ciasto jubileuszowe
2 godz. 30 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM6, TM7)
30 min
Placuszki żytnie z figami
15 min