Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
TM5 TM6

Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty

3.5 (6 ocen)

Składniki

  • 220 g mąki pszennej
  • 110 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 30 - 40 g wody
  • ¾ łyżeczki soli
  • 300 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
  • 20 g chrzanu, tartego
  • 30 g jogurtu greckiego
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 opakowanie łososia wędzonego na zimno (100-150 g), pokrojonego w 3 cm paski
  • 20 precelków, solonych
  • ketchup, do dekoracji
  • ziarna pieprzu czarnego, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1597.9 kJ / 381.9 kcal
Białko
11.8 g
Węglowodany
36.6 g
Tłuszcz
20.9 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Błonnik
1.4 g
Sód
411.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy