
Urządzenia i Akcesoria
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 sztuk
Składniki
-
220 g mąki pszennej
-
110 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
30 - 40 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
300 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
20 g chrzanu, tartego
-
30 g jogurtu greckiego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 opakowanie łososia wędzonego na zimno (100-150 g), pokrojonego w 3 cm paski
-
20 precelków, solonych
-
ketchup do dekoracji
-
ziarna pieprzu czarnego do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
381.9 kcal /
1597.9 kJ
Białko
11.8 g
Tłuszcz
20.9 g
Węglowodany
36.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Sód
411.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mini serniczki z kawą zbożową
30 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Bomby czekoladowe
1 godz.
Choinki z kruchych ciastek
45 min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min
Zapiekane nachos z czterema dipami
40 min
Wielkanocne bułeczki zajączki
2 godz. 55 min
Tarta z różami z jabłek (TM5)
2 godz. 50 min
Kanapki rainbow (TM5)
40 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM5)
1 godz.
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 godz. 30 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min