
Wersje kompatybilne
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g mąki pszennej
- 110 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 30 - 40 g wody
- ¾ łyżeczki soli
- 300 g sera ricotta podzielonego na kawałki
- 20 g chrzanu, tartego
- 30 g jogurtu greckiego
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 opakowanie łososia wędzonego na zimno (100-150 g), pokrojonego w 3 cm paski
- 20 precelków, solonych
- ketchup do dekoracji
- ziarna pieprzu czarnego do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 381.9 kcal / 1597.9 kJ
- Białko
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Sód
- 411.8 mg