Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty

Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty

3.6 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 sztuk

Składniki

  • 220 g mąki pszennej
  • 110 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 30 - 40 g wody
  • ¾ łyżeczki soli
  • 300 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 20 g chrzanu, tartego
  • 30 g jogurtu greckiego
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 opakowanie łososia wędzonego na zimno (100-150 g), pokrojonego w 3 cm paski
  • 20 precelków, solonych
  • ketchup do dekoracji
  • ziarna pieprzu czarnego do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 381.9 kcal / 1597.9 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 20.9 g
Węglowodany 36.6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Sód 411.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...