Japanese Ramen Noodle Soup

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portion

Składniki

  • pork belly meat, boneless, skinless
    395 g
  • garlic cloves
    3
  • Japanese soy sauce (or shoyu) divided
    30 g
  • sesame oil
    2 tsp
  • water divided
    1800 g
  • Chinese egg noodles, dried
    370 g
  • baby spinach, fresh
    100 g
  • chicken broth
    910 g
  • black rice vinegar
    1 tsp
  • ginger, fresh thinly sliced
    3 ½ cm
  • paprika, hot
    ½ tsp
  • eggs, large
    2
  • nori sheet (3 in. x 1 in.)
    12 piece
  • canned sweet corn kernels
    4 tbsp
  • spring onion thinly sliced, to garnish
    2
  • sesame seed, toasted to garnish
    2 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2966.6 mg
Białko 29.9 g
Kalorie 4584.7 kJ / 1095.8 kcal
Tłuszcz 77.7 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 28.8 g
Węglowodany 69.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...