Urządzenia i Akcesoria
Moroccan sweet pastry (Briouats)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
blanched almond150 g
-
sugar60 g
-
egg1
-
orange blossom water (see tip)15 g
-
filo pastry2 sheets
-
unsalted butter melted50 g
-
honey40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
12 g
Kalorie
2050 kJ /
490 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hazelnut banana bread
1 godz. 15 min
Stuffed mushrooms with Manchego cheese
40 min
Blue Cheese and Rosemary Soda Bread
35 min
Moroccan bundt
1 godz. 20 min
Salmon kabsa
40 min
Umali
1 godz. 25 min
Soft date cake with walnuts
1 godz. 10 min
Za'atar bread rolls
2 godz.
Salmon kabsa
35 min
Chicken pastilla
1 godz. 10 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 godz. 10 min
Spiced oranges and dates with yoghurt cream
30 min