Moroccan sweet pastry (Briouats)

Moroccan sweet pastry (Briouats)

4.4 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • blanched almond
    150 g
  • sugar
    60 g
  • egg
    1
  • orange blossom water (see tip)
    15 g
  • filo pastry
    2 sheets
  • unsalted butter melted
    50 g
  • honey
    40 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 2050 kJ / 490 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...