Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g blanched almonds
- 60 g sugar
- 1 egg
- 15 g orange blossom water (see tip)
- 2 sheets filo pastry
- 50 g unsalted butter, melted
- 40 g honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2050 kJ / 490 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Moroccan Mint Tea
25min
Fatayer with cheese and mint
2h 15min
Samke harra
35min
Fatayer (spinach turnovers)
1 Std. 35 Min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Kashta cream
10min
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1h
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Cheese pies
1h 25min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2j 30 menit
Raw kibbeh
15 min
Falafel in square flatbread (r’gaif bread) with tahini sauce
1h 25min