Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g blanched almonds
- 60 g sugar
- 1 egg
- 15 g orange blossom water (see tip)
- 2 sheets filo pastry
- 50 g unsalted butter, melted
- 40 g honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2050 kJ / 490 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Chicken Pastilla
1 Std. 25 Min
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Cheese pies
1 Std. 25 Min
Salmon kabsa
35min
Semolina pancakes (Beghrir)
1 Std.
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min
Chicken with rice
1 Std.
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min