Urządzenia i Akcesoria
Moroccan sweet pastry (Briouats)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
blanched almond150 g
-
sugar60 g
-
egg1
-
orange blossom water (see tip)15 g
-
filo pastry2 sheets
-
unsalted butter melted50 g
-
honey40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
12 g
Kalorie
2050 kJ /
490 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Roast beef and mushroom pizza
1 godz. 40 min
'Qamar el-din' juice
5 min
Umali
1 godz. 25 min
Apricot tahini bliss balls
15 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 godz. 25 min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 godz. 20 min
Seekh kebabs
50 min
Samke harra
35 min
Chicken noodle soup
1 godz. 35 min
Chili non Carne
1 godz.
Schiacciata (dessert pizza)
2 godz. 5 min
Sunrise margarita (non-alcholic)
10 min