Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad

Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad

3.4 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • spring onions cut in quarters
    30 g
  • quinoa
    200 g
  • cooked chicken meat sliced
    315 g
  • canned black beans rinsed and drained
    100 g
  • canned sweet corn kernels rinsed and drained
    100 g
  • cherry tomatoes cut in halves
    100 g
  • avocado cubed
    140 g
  • fresh baby spinach
    60 g
  • water
    450 g
  • salt
    1 tbsp
  • plain yogurt
    140 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
    30 g avocado oil
  • freshly squeezed lemon juice
    30 g
  • chipotle chilli powder
    ¼ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • ground smoked paprika
    ½ tsp
  • fresh Fresno chilli thinly sliced, to taste
    2 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1446.7 mg
Białko 21 g
Kalorie 1458.2 kJ / 348.5 kcal
Tłuszcz 14.9 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 32.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...