Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g spring onions, cut in quarters
- 200 g quinoa
- 315 g cooked chicken meat, sliced
- 100 g canned black beans, rinsed and drained
- 100 g canned sweet corn kernels, rinsed and drained
- 100 g cherry tomatoes, cut in halves
- 140 g avocado, cubed
- 60 g fresh baby spinach
- 450 g water
- 1 tbsp salt
- 140 g plain yogurt
-
30
g extra virgin olive oil
lub 30 g avocado oil - 30 g freshly squeezed lemon juice
- ¼ tsp chipotle chilli powder
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp ground smoked paprika
- 2 tsp fresh Fresno chilli, thinly sliced, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1458.2 kJ / 348.5 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1446.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pearl Barley and Chicken Salad
1h
Gluten Free Pancakes and Waffles
45 min
Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad
30 min
Tuscan White Bean Stew
1h
Strawberry Shortcake Waffle
40 min
Green Bean Gremolata
25 min
Guacamole
5 min
Potato Gratin
1h 10 min
Shrimp Louie Salad
1h 30min
Cauliflower Tabbouleh
10 min
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing (TM6)
10 min
Chili Lime Steamed Corn
25 min