Urządzenia i Akcesoria
Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
spring onions cut in quarters30 g
-
quinoa200 g
-
cooked chicken meat sliced315 g
-
canned black beans rinsed and drained100 g
-
canned sweet corn kernels rinsed and drained100 g
-
cherry tomatoes cut in halves100 g
-
avocado cubed140 g
-
fresh baby spinach60 g
-
water450 g
-
salt1 tbsp
-
plain yogurt140 g
-
30 g avocado oilextra virgin olive oil30 g
-
freshly squeezed lemon juice30 g
-
chipotle chilli powder¼ tsp
-
salt½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
ground smoked paprika½ tsp
-
fresh Fresno chilli thinly sliced, to taste2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1446.7 mg
Białko
21 g
Kalorie
1458.2 kJ /
348.5 kcal
Tłuszcz
14.9 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
32.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Texas Road Trip
12 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Guacamole
5 min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1 godz.
Fresh jalapeño dip
5 min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 min
Cuban-Spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Protein Boosted Acai Smoothie
10 min
Steamed Banana Muffins
30 min
Nectarine, Stilton and Walnut Salad with a Raspberry Vinaigrette
10 min
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1 godz.
Maple Oatmeal with Apples and Blueberries
20 min
Chilli-Lime Chicken with Cauliflower Rice
1 godz. 10 min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13 godz. 20 min