Urządzenia i Akcesoria
Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
spring onions cut in quarters30 g
-
quinoa200 g
-
cooked chicken meat sliced315 g
-
canned black beans rinsed and drained100 g
-
canned sweet corn kernels rinsed and drained100 g
-
cherry tomatoes cut in halves100 g
-
avocado cubed140 g
-
fresh baby spinach60 g
-
water450 g
-
salt1 tbsp
-
plain yogurt140 g
-
30 g avocado oilextra virgin olive oil30 g
-
freshly squeezed lemon juice30 g
-
chipotle chilli powder¼ tsp
-
salt½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
ground smoked paprika½ tsp
-
fresh Fresno chilli thinly sliced, to taste2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1446.7 mg
Białko
21 g
Kalorie
1458.2 kJ /
348.5 kcal
Tłuszcz
14.9 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
32.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Texas Road Trip
12 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Asian Rice and Vegetable Sauté (TM7)
45 min
Pasta alla gricia
30 min
Turmeric Cinnamon Ginger Booster
20 min
The Best Egg Salad Open Sandwich (Diabetes, TM6)
35 min
Baked Chili Beans
50 min
Zucchini & Sweet Potato Waffle with Smoked Salmon
1 godz.
Cherry Amaretto Dream
10 min
Rainbow Salad
30 min
Boosted Matcha Smoothie
5 min
Caprese Egg White Omelet
20 min
Chicken breasts with courgette topping
50 min
Beauty booster smoothie
5 min