Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g spring onions, cut in quarters
- 200 g quinoa
- 315 g cooked chicken meat, sliced
- 100 g canned black beans, rinsed and drained
- 100 g canned sweet corn kernels, rinsed and drained
- 100 g cherry tomatoes, cut in halves
- 140 g avocado, cubed
- 60 g fresh baby spinach
- 450 g water
- 1 tbsp salt
- 140 g plain yogurt
-
30
g extra virgin olive oil
lub 30 g avocado oil - 30 g freshly squeezed lemon juice
- ¼ tsp chipotle chilli powder
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp ground smoked paprika
- 2 tsp fresh Fresno chilli, thinly sliced, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1458.2 kJ / 348.5 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1446.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basic Quinoa
35min
Lemon Pasta
35min
Lemon Garlic White Rice
35min
Chicago-Style Hot Dogs
35min
Falafel Waffle
40 Min
Spiralized Apple Salad with Citrus Dressing
Brak ocen
Tomato Crusted Salmon with Rice
30 min
Garlic Herb Marinade and Dressing
10 min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 min
Matzah
30 min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20 min