Urządzenia i Akcesoria
Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
spring onions cut in quarters30 g
-
quinoa200 g
-
cooked chicken meat sliced315 g
-
canned black beans rinsed and drained100 g
-
canned sweet corn kernels rinsed and drained100 g
-
cherry tomatoes cut in halves100 g
-
avocado cubed140 g
-
fresh baby spinach60 g
-
water450 g
-
salt1 tbsp
-
plain yogurt140 g
-
30 g avocado oilextra virgin olive oil30 g
-
freshly squeezed lemon juice30 g
-
chipotle chilli powder¼ tsp
-
salt½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
ground smoked paprika½ tsp
-
fresh Fresno chilli thinly sliced, to taste2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1446.7 mg
Białko
21 g
Kalorie
1458.2 kJ /
348.5 kcal
Tłuszcz
14.9 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
32.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Texas Road Trip
12 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Baked Pork Tenderloin with Rice
1 godz. 20 min
Camembert with Cranberries and Almonds
30 min
Salmon with Broccoli and Honey Mustard Sauce
40 min
CA Digital Flipbook #1
2 godz.
Blueberry Coffee Cake
1 godz.
Tuna and Avocado Salad with Fermented Onions (with Cutter)
20 min
Frozen Yogurt Bark (TM6)
6 godz. 10 min
Olive Spread
5 min
Sweet Apple Dip
10 min
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1 godz.
Tomato and Feta Pasta
50 min
Mediterranean Chicken
35 min