Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g onions, quartered
- 85 g carrots, in pieces (5 cm/2 in.)
- 3 garlic cloves
- 15 g extra virgin olive oil
- 115 g dried beans, e.g. lima, pinto, chickpeas, red beans or mixed, soaked in water overnight
- 60 g pearl barley, rinsed
- 570 g beef meat (stew cut)
- 1 bay leaf, dried
- 1 tsp paprika
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp black pepper, ground, to taste
- 910 g beef broth
- 340 g baby red potatoes, halved
- 6 large eggs, rinsed
- 2 sprigs fresh thyme, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1027 mg
Alternatywne przepisy
Grated Carrot Salad (TM6)
10 min
Roast Lamb with Vegetables and Mint Sauce
2h
Wild Mushroom Ragu with Spiralized Zucchini Pasta
Brak ocen
Ghostly Pizza
2h 10min
Rainbow Yogurt Parfait
20 min
Chicken with Mashed Potatoes and Gravy
1h 10min
Sweet Cucumber Pickles
Brak ocen
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1h
Jersey Beef
30min
Southern Mac & Cheese
30min
Asparagus and potatoes with hollandaise
50min
Lemon chicken with crispy potatoes
2u. 40min