Pâte sauce crémeuse aux champignons et à la tomate

4.3 66 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 40 g de parmesan coupé en cubes (2 cm)
  • 150 g de lardons
  • 100 g de champignons frais en tranches
  • 350 g de tomates entières pelées au jus
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • ½ - 1 c. à café de sel
  • 1 pincée d'ail en poudre
  • 1 c. à café d'origan déshydraté
  • 1 pincée d'épices à chili rouge séché
  • 300 g d'eau
  • 300 g de pâtes sèches typ Mafaldine
  • 5 feuilles de basilic frais déchirées en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 856.3 mg
Białko 20.8 g
Kalorie 2799.6 kJ / 669.1 kcal
Tłuszcz 37.4 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 18.4 g
Węglowodany 62.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...