Pâtes crémeuses au poulet et brocoli

3.7 40 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 120 g d'oignons coupés en deux
  • 1 - 2 gousses d'ail
  • 20 g d'huile d'olive
  • 1 filet de poulet, avec ou sans la peau coupé en cubes de 2 cm (environ 250 g)
  • 200 g de brocoli, détaillé en bouquets
  • 800 g d'eau
  • 1 cube de bouillon (pour 500 ml) émietté
  • 1 c. à café d'origan déshydraté
  • ½ c. à café de sel
  • 2 - 3 pincée de poivre moulu
  • 300 g de pâtes sèches, type pipe rigate
  • 200 g de fromage à tartiner
  • persil frais pour la garniture

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 524.2 mg
Białko 24.5 g
Kalorie 2406.3 kJ / 575.1 kcal
Tłuszcz 24.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Węglowodany 64.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...