Spaghetti alla carbonara

4.6 8 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 portions

Składniki

  • 80 g de parmesan coupé en morceaux (3 cm)
  • 60 g de pecorino (opcjonalnie) coupé en morceaux (3 cm)
  • 300 g de guanciale détaillé en dés (voir Conseils)
    300 g de pancetta, détaillé en dés (voir Conseils)
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 2 œufs
  • 6 jaunes d'œufs
  • 6 pincées de poivre noir moulu
  • 2 pincées de sel
  • eau salée pour la cuisson des spaghetti
  • 640 g de pâtes sèches, type spaghetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 453.4 mg
Białko 22.2 g
Kalorie 2424.2 kJ / 579.4 kcal
Tłuszcz 26.5 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Węglowodany 61.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...