Chicken korma

5.0 8 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • 150 g de crème liquide entière
  • 2 doses de safran
  • 300 g d'oignons coupés en 4
  • 4 ½ gousses d'ail coupées en 2
  • 2 ¼ cm de gingembre frais pelé et coupé en 4
  • 5 pincées de cardamome en poudre
  • 60 g de beurre
  • 80 g de pâte de curry vert korma de préférence
  • 380 g de yaourt à la grecque
    380 g de yaourt nature, type velouté
  • 1050 g de blanc de poulet en cubes de 3 cm
  • 75 g de raisins secs
  • du sel
  • 45 g d'amandes effilées
  • 45 g d'oignons frits déshydratés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 222.2 mg
Białko 46.2 g
Kalorie 2731.6 kJ / 652.9 kcal
Tłuszcz 40.1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 16.9 g
Węglowodany 28.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...