Loubieh (ragoût de haricots verts libanais)

Loubieh (ragoût de haricots verts libanais)

4.1 100 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de riz
    150 g
  • d'eau
    500 g
  • de haricots verts frais équeutés
    600 g
  • d'oignons coupés en deux
    230 g
  • gousses d'ail
    5
  • d'huile d'olive
    35 g
  • de tomates fraîches, pelées et coupées en quatre
    460 g
  • de jus de citron
    30 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à soupe
    1 c. à soupe de concentré de tomate
  • de cumin en poudre
    1 c. à soupe
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
Purée de haricots verts tomatés au riz (3 petits pots 6-12 mois)
  • d'eau
    85 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 328 kcal / 1386.8 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 1.8 g
Węglowodany 62.8 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 509.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...