Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Palatschinkenteig
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 6 Eier
- 450 g Milch
- 150 g Mineralwasser mit Kohlensäure
- 2 Prisen Salz
Lachsfüllung
- 250 g Frischkäse
- 1 Bund Schnittlauch, frisch, in Röllchen
- ½ TL Salz
- ½ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 400 g Räucherlachs, in Scheiben
Käsefüllung
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 100 g grüner Paprika, in Stücken
- 60 g getrocknete Paradeiser in Öl, abgetropft
- 300 g Frischkäse
- ½ TL Salz
- ½ TL weißer Pfeffer, gemahlen
Herstellung der Palatschinkenröllchen
- 10 TL Öl zum Backen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 263 kJ / 63 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eiernockerl
30 min
Überbackene Speckknödel
1j 30 menit
Kräutertopfen
15min
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10 min
Kartoffel-Käse-Roulade mit RUPP Feinster Streich Emmentaler
6h
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1j 25 menit
Mini-Calzoni mit Schinken und Zucchini
1 Std. 45 Min
Ribiselschnitten
1j
Liptauer
15min
Schinken-Käse-Kipferl
1j
Eiaufstrich mit Topfen
10 min
Erdäpfelkas
5 min