Brioche de Noël au sucre et à la cannelle

Brioche de Noël au sucre et à la cannelle

4.5 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 parts

Składniki

  • 180 g de lait demi-écrémé
  • 7 g de levure boulangère sèche
  • 500 g de farine de blé
  • 100 g de beurre mou
  • 2 œufs
  • 80 g de sucre en poudre
  • ½ c. à café de sel
  • 1 jaune d'œuf
  • 1 pincée de sel
  • 1 c. à café de cannelle en poudre (opcjonalnie)
  • sucre en grains

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 209.1 mg
Białko 10.4 g
Kalorie 1680.1 kJ / 401.6 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 59.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...