Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de sucre en poudre
- 75 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le moule
- 110 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 30 g de noisettes en poudre
- 1 jaune d'œuf
- 500 g de fraises
- 30 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 100 g de mascarpone
- 20 g de sucre vanillé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2084 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Tarte amandine aux poires
2 Std. 30 Min
Flan pâtissier à la vanille
3 Std. 30 Min
Tarte Tatin
1 Std.
Tartelette rustique aux pêches
2h 55min
Tiramisu aux abricots et au miel
4h 40 min
Gâteau moelleux au citron
1 Std.
Religieuse au café
4h 40 min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Tarte aux poires Bourdaloue
3 Std. 10 Min
Financiers à la framboise
25 Min
Crumble pommes-framboises
50min
Choux à la crème
1 godz. 5 min