Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau minérale
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 50 g de farine de blé complet T 110
- 200 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 5 g de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'huile d'olive
- 800 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 4115 kJ / 972 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 192 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Baguette viennoise
2h 30min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Petits pains au lait
1 godz. 45 min
Crackers multicéréales
3h
Muffins anglais
4h 10min
Brioche en cocotte, cacao et pépites de chocolat blanc
3h 55min
Gressins italiens
1 Std. 55 Min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min
Pains à burgers américains
3h 15min