Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową

Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową

4.5 2 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje

Składniki

  • 110 g bułki tartej
  • 100 g kiełbasy drobiowej pokrojonej w 1 cm plastry
  • 75 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
    75 g sera żółtego, np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
  • 500 g wody
  • 150 g różyczek kalafiora
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 jajko
  • ¾ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g selera naciowego (opcjonalnie) pokrojonego na 2 cm kawałki
  • ¼ - ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 50 g boczku wędzonego, surowego pokrojonego w 0,5 cm kostkę
  • 15 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 200 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2157.2 mg
Białko 34.7 g
Kalorie 3341.7 kJ / 798.7 kcal
Tłuszcz 48.8 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 17.2 g
Węglowodany 57.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...