Mushroom and White Wine Cream Sauce

Mushroom and White Wine Cream Sauce

3.9 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
20 oz

Składniki

  • dried porcini mushrooms
    ½ oz
  • water
    1 oz
  • fresh portobello mushrooms roughly cut into pieces
    3 ½ oz
  • unsalted butter cold, in pieces
    1 ½ oz
  • shallots halved
    2 oz
  • dry white wine
    4 oz
  • chicken broth
    7 oz
  • light whipping cream
    4 ½ oz
  • all-purpose flour
    1 oz
  • salt to taste
    ¼ - ½ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 oz

Kalorie 49.6 kcal / 207.3 kJ
Białko 0.6 g
Tłuszcz 3.8 g
Węglowodany 2.7 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 85 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...