Orange Curry Dressing

4.3 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 portions

Składniki

  • walnut oil or other nut oil
    7 oz
  • oranges, preferably organic zest and juice (approx. 4.5 oz juice)
    1 - 2
  • shallots
    1 oz
  • hot mustard to taste
    ½ - 1 oz
  • curry powder to taste
    ½ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • fruit vinegar (e.g. apple, peach)
    1 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 350.5 mg
Białko 0.9 g
Kalorie 1975 kJ / 472 kcal
Tłuszcz 49.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 7.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...