Orange Curry Dressing
TM6 TM5

Orange Curry Dressing

4.3 (6 ocen)

Składniki

  • 7 oz walnut oil or other nut oil
  • 1 - 2 oranges, preferably organic, zest and juice (approx. 4.5 oz juice)
  • 1 oz shallots
  • ½ - 1 oz hot mustard, to taste
  • ½ tsp curry powder, to taste
  • ½ tsp salt
  • 1 oz fruit vinegar (e.g. apple, peach)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1975 kJ / 472 kcal
Białko
0.9 g
Węglowodany
7.4 g
Tłuszcz
49.9 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Błonnik
1.8 g
Sód
350.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy