Urządzenia i Akcesoria
Ancient Grain Bread
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 slices
Składniki
-
olive oil to grease
-
water15 oz
-
lemon juice1 tsp
-
1 tsp active dry yeast, (see Tip)rapid rise yeast1 packet/envelope
-
amaranth flour3 oz
-
kamut flour3 oz
-
whole wheat flour3 oz
-
spelt flour3 oz
-
bread flour10 ½ oz
-
millet grain2 oz
-
salt2 tsp
-
coconut sugar (opcjonalnie)½ oz
-
salted butter to serve
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
5 g
Kalorie
695 kJ /
166 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Veggie Table
51 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Rustic Bread
2 godz.
Tomato Ketchup
1 godz. 15 min
Vegan Pineapple Coconut Tart
8 godz. 30 min
Baked Kale Polenta Fries
1 godz. 10 min
Eggless Pasta
45 min
Purple Cauliflower Soup
25 min
Chocolate Beet Cake
1 godz. 20 min
Lentil Loaf
1 godz. 10 min
Beet Hummus
20 min
Gluten-Free Bread
1 godz. 50 min
Rosemary Polenta with Mushrooms
1 godz. 40 min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50 min