Ancient Grain Bread

Ancient Grain Bread

4.5 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 slices

Składniki

  • olive oil to grease
  • water
    15 oz
  • lemon juice
    1 tsp
  • rapid rise yeast
    1 packet/envelope
    1 tsp active dry yeast, (see Tip)
  • amaranth flour
    3 oz
  • kamut flour
    3 oz
  • whole wheat flour
    3 oz
  • spelt flour
    3 oz
  • bread flour
    10 ½ oz
  • millet grain
    2 oz
  • salt
    2 tsp
  • coconut sugar (opcjonalnie)
    ½ oz
  • salted butter to serve

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Białko 5 g
Kalorie 695 kJ / 166 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...