Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych

Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych

4.3 51 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 4 ząbki czosnku
  • 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 160 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 200 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 180 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 800 g wody
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
    kolendra, świeża, posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 944.8 mg
Białko 15.2 g
Kalorie 1348.1 kJ / 322.2 kcal
Tłuszcz 9.1 g
Błonnik 10.8 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 49.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...