Risotto z dynią i szpinakiem

Risotto z dynią i szpinakiem

4.2 38 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 360 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na kawałki
    360 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 4 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 280 g ryżu do risotto np. arborio
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 140 g liści szpinaku baby, świeżych
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 464.6 mg
Białko 14 g
Kalorie 1979.9 kJ / 473.2 kcal
Tłuszcz 13.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Węglowodany 70.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...