Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
700 g dyni piżmowej Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki, (patrz wskazówka)
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
250 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki250 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 g białej kiełbasy, surowej wyciśniętej z osłonek, pokrojonej na kawałki
-
150 g wody
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1317.3 mg
Białko
23.3 g
Kalorie
2354.3 kJ /
562.7 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kurczak w cytrynowym sosie z tagliatelle z cukinii (TM6, TM7)
30 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
35 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Czeskie knedliki z jagodami
45 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
55 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6, TM7)
40 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Potrawka z żeberek i ziemniaków w piwnym sosie
1 godz. 30 min
Smarowidło (pâté) z tuńczyka
1 godz. 55 min
Mini shakshuki z fetą
20 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min