Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
700 g dyni piżmowej Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki, (patrz wskazówka)
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
250 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki250 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 g białej kiełbasy, surowej wyciśniętej z osłonek, pokrojonej na kawałki
-
150 g wody
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1317.3 mg
Białko
23.3 g
Kalorie
2354.3 kJ /
562.7 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiralizowana cukinia w kremowym pesto z awokado (TM7, TM6, TM5)
30min
Makaron z marchewki w sosie jogurtowo-pomarańczowym
10min
Muffiny warzywno-jajeczne z wędzonym łososiem
45min
Dyniowa Chai Latte
20min
Gnocchi dyniowe z kremowym sosem śmietanowym
1h
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM6, TM7)
15min
Makaron shirataki (konjac) z ricottą i indykiem
20min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30min
Chrupiąca sałatka ziemniaczana z ubijaną fetą
2h
Risotto z dynią i szpinakiem
35min
Kurczak w cytrynowym sosie z tagliatelle z cukinii (TM6, TM7)
30min
Zupa dyniowa
25min