Dyniowe ragout z ryżem

Dyniowe ragout z ryżem

4.6 11 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje

Składniki

  • 1100 g wody
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 150 g ryżu
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w ćwiartki
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 5 g skrobi kukurydzianej
    5 g skrobi ziemniaczanej
  • 5 g syropu klonowego
  • 10 g sosu sojowego, light
  • ½ - 1 łyżeczki sosu sambal oelek (patrz wskazówka)
    ½ - 1 łyżeczki sosu sriracha
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g dyni Hokkaido pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • natka pietruszki, świeża do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 216 mg
Białko 12 g
Kalorie 2939 kJ / 702 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 105 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...