Torta de abóbora de Halloween

Torta de abóbora de Halloween

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 fatias

Składniki

Massa
  • farinha de trigo mais q. b. para polvilhar
    300 g
  • manteiga em pedaços
    150 g
  • sal
    1 c. chá de
  • água
    100 g
Recheio
  • abóbora de pescoço em pedaços
    500 g
  • batatas descascadas e fatiadas (1 cm)
    500 g
  • leite
    200 g
  • manteiga
    30 g
  • sal
    5 g
  • noz-moscada, moída
    1 pitada
Montagem
  • farinha de trigo para polvilhar
    q.b.
  • queijo Taleggio fatiado
    150 g
    150 g queijo Brie, fatiado
  • presunto cozido fatiado
    150 g

Wartości odżywcze na 1 fatia

Kalorie 314 kcal / 1313.7 kJ
Białko 10.5 g
Tłuszcz 17.1 g
Węglowodany 30.1 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Sód 811.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...