Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 300 g farinha de trigo, mais q. b. para polvilhar
- 150 g manteiga em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 100 g água
Recheio
- 500 g abóbora de pescoço em pedaços
- 500 g batatas descascadas e fatiadas (1 cm)
- 200 g leite
- 30 g manteiga
- 5 g sal
- 1 pitada noz-moscada, moída
Montagem
- q.b. farinha de trigo para polvilhar
-
150
g queijo Taleggio, fatiado
lub 150 g queijo Brie, fatiado - 150 g presunto cozido, fatiado
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1313.7 kJ / 314 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 811.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuvens de morango
5j 20 menit
Limonada sem açúcar
Brak ocen
Sopa de carne com legumes
35min
Queijadinha com laranja
Brak ocen
Patê de atum, damasco e gorgonzola
10min
Manteiga trufada
Brak ocen
Pão recheado com abobrinha e tomate seco
Brak ocen
Bolo pão de queijo
45 Min
Beijo de dama
Brak ocen
Torta de maracujá com chocolate
4h 15min
Chipa
30min
Canjica
13 godz. 35 min