Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g água, em temperatura ambiente
- 30 g azeite de oliva extra virgem, mais q.b. para untar
- 1 c. chá de açúcar
- 1 c. chá de sal
- 400 g farinha de trigo
-
8
g fermento biológico seco
lub 15 g fermento biológico fresco, esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 8 fatias
- Kalorie
- 7358.9 kJ / 1758.8 kcal
- Białko
- 44.4 g
- Węglowodany
- 311.5 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 2348.2 mg
Alternatywne przepisy
Sorbet e espuma de frutas sem açúcar
Brak ocen
Bolo salgado sem glúten - pizza de aniversário
55 min
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
1h
Fondue de chocolate
Brak ocen
Mistura de caril em pó
5min
Bolo pão de mel
50 min
Cheesecake de abacate com limão
Brak ocen
Pão de mandioquinha
1h 10 min
Geleia de pimento
1h
Patê de fígado
25 min
Sorbet de limão
8 Std. 30 Min
Zabaione
15min