Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g farinha de trigo 00, mais q. b. para polvilhar
- 250 g água gelada
- 60 g cubos de gelo
- 15 g azeite de oliva extra virgem, mais q. b. para untar e servir
- 12 g sal
-
2
g fermento biológico seco
lub 6 g fermento biológico fresco - 150 g molho de tomate
- 6 mussarelas de búfala, bolas médias, em rodelas
- q.b. folhas de manjericão fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1014.5 kJ / 242.5 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 599.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de alcachofra com presunto Parma
30 Min
Risoto de cogumelos com tofu tostado
Brak ocen
Brownie de chocolate sem glúten
50 Min
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
1sa
Patê de salmão defumado
Brak ocen
Manteiga trufada
Brak ocen
Pão de chocolate
Brak ocen
Palha italiana
45 Min
Salada de melão com presunto cru
Brak ocen
Brioche de parmesão
1h 45min
Sorbet de frutas
5 Min
Pierogi com carne
1sa