Urządzenia i Akcesoria
Mohnstrudel dampfgegart
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Portionen
Składniki
Erdäpfelteig
-
Erdäpfel, mehlig gekocht, geschält und geviertelt350 g
-
Butter weich, in Stücken30 g
-
Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche150 g
-
Eidotter1
-
Salz1 Prise
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
Mohnfülle und Strudelzubereitung
-
Mohnsamen200 g
-
Milch300 g
-
Feinkristallzucker70 g
-
Semmelbrösel30 g
-
Rosinen30 g
-
Zimt, gemahlen1 Prise
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Marillenmarmelade1 EL
-
Butter20 g
-
Wasser500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11.5 g
Kalorie
1688 kJ /
403 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
7.1 g
Węglowodany
46.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WILLKOMMEN
17 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Hausfreunde
50 min
Brezerl
9 godz. 10 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Gebackener Grießstrudel "Schokobanane"
1 godz. 15 min
B'soffene Kapuziner
1 godz.
Ehenbichler Festtagskuchen (Nussschnitten)
4 godz. 30 min
Saibling | Backteig | Brennnessel | Leindotter
45 min
Hasenöhrl
1 godz.
Topfenstrudel
2 godz. 10 min
Faschingskrapfen
2 godz. 45 min
Grießnockerl (laktosefrei)
40 min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min