Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Erdäpfelteig
- 350 g Erdäpfel, mehlig, gekocht, geschält und geviertelt
- 30 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 Eidotter
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
Mohnfülle und Strudelzubereitung
- 200 g Mohnsamen
- 300 g Milch
- 70 g Feinkristallzucker
- 30 g Semmelbrösel
- 30 g Rosinen
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 EL Marillenmarmelade
- 20 g Butter
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1688 kJ / 403 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 7.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 Min
Gerührter Germgugelhupf
2h
Spagatkrapfen
11h 50min
Grießnockerl (laktosefrei)
40min
Osterpinzen
2j 50 menit
Topfenschmarrn ruckzuck
40min
Batzerlgugelhupf
2j 50 menit
Topfenstrudel
2 godz. 10 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Mohnstrudel
2óra 30p
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 Min
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min