Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Dinkel
- 50 g Mohnsamen
- 100 g Haferflocken
- 400 g Wasser
- 2 Eier
- 50 g Rohrohrzucker
- 1 ½ TL Kakaopulver
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 500 g frische Zwetschken, entsteint, halbiert
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 Zimtstange, halbiert
- Kokosöl zum Braten
- Honig zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2138 kJ / 510 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 min
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45 min.
Topfenschmarrn ruckzuck
40min
Hollerkoch
2hod. 50min
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2h 55min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50 min
Brennnessel-Eier-Nockerl
30min
Zwetschkenknödel zum Löffeln
55 min
Marillenknödel "die Besten"
1 godz.
Mohnnudeln
1h 30min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Marillenröster
30min