Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 Eier (Größe M)
- 2 TL Salz
- 75 g Schlagobers
- 100 g Brennnesselblätter
- 300 g Milch
- 50 g Sonnenblumenöl
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Spritzer Zitronensaft
- 500 g Weizenmehl, griffig
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 2 - 3 EL Butter
- Pfeffer, frisch gemahlen zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2505 kJ / 598 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Rote Rüben-Gulasch mit Dill-Erdäpfel
1h 30min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Mangoldspätzle mit geschmorten Paradeisern
40min
Dinkel-Palatschinken mit Linsenfülle und Hollandaise
1h
Mohnpalatschinken mit Zwetschkenröster
55min
Linsen-Gemüsestrudel mit Radicchiosalat
1h 45min
Ribiselgelee
55min
Fisolengulasch
1 Std. 10 Min
Zwetschkenkoch mit Schneenockerln
50min
Bohnenknöderl mit Rote-Rüben-Gemüse
50min
Gebackene Hollerstrauben
30min