Brennnessel-Eier-Nockerl

Brennnessel-Eier-Nockerl

4.3 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Eier (Größe M)
    9
  • Salz
    2 TL
  • Schlagobers
    75 g
  • Brennnesselblätter
    100 g
  • Milch
    300 g
  • Sonnenblumenöl
    50 g
  • Muskat, gemahlen
    2 Prisen
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zitronensaft
    1 Spritzer
  • Weizenmehl, griffig
    500 g
  • Weinstein-Backpulver
    1 TL
  • Butter
    2 - 3 EL
  • Pfeffer, frisch gemahlen zur Dekoration

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 598 kcal / 2505 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...