Urządzenia i Akcesoria
Zwetschkenkoch mit Schneenockerln
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Salz1 Msp.
-
Eiklar4
-
Feinkristallzucker70 g
-
Vanillezucker30 g
-
Zwetschken, frisch500 g
-
Äpfel süß, geschält, in Stücken200 g
-
roter Traubensaft200 g
-
Maisstärke½ TL
-
Zimt, gemahlen und etwas mehr zum Dekorieren1 TL
-
Zitronensaft, frisch gepresst1 EL
-
Milch¾ - 1 Liter
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
1578 kJ /
376 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marillenröster
30 dk
Marillenmarmelade
35 dk
Hollerkoch
2sa 50 dk
Erdäpfelgratin "Bauerngarten"
1sa 20 dk
Mohnpalatschinken mit Zwetschkenröster
55 dk
Ribiselschnitten
1sa
Zwetschkenfleck
1sa 30 dk
Grießflammeri mit Quittenkompott
4sa 50 dk
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2sa 55 dk
Apfeltiramisu mit Kürbiskernöl
3sa 45 dk
Zwetschkenröster
1sa 30 dk
Marillenknödel "die Besten"
1sa