Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Msp. Salz
- 4 Eiklar
- 70 g Feinkristallzucker
- 30 g Vanillezucker
- 500 g Zwetschken
- 200 g Äpfel süß, geschält, in Stücken
- 200 g roter Traubensaft
- ½ TL Maisstärke
- 1 TL Zimt, gemahlen und etwas mehr zum Dekorieren
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- ¾ - 1 Liter Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1578 kJ / 376 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn ruckzuck
40 Min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Salzburger Nockerl
30 min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 Std. 5 Min
Marillenröster
30 min
Polsterzipfl
2h 10 min
Zwetschkenknödel zum Löffeln
55min
Ribiselschnitten
1 Std.
Mohnpalatschinken mit Zwetschkenröster
55min
Marillenmarmelade
35 Min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10 min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min