Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Msp. Salz
- 4 Eiklar
- 70 g Feinkristallzucker
- 30 g Vanillezucker
- 500 g Zwetschken
- 200 g Äpfel süß, geschält, in Stücken
- 200 g roter Traubensaft
- ½ TL Maisstärke
- 1 TL Zimt, gemahlen und etwas mehr zum Dekorieren
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- ¾ - 1 Liter Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1578 kJ / 376 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Gnocchi
1 Std. 15 Min
Holunderblüten-Limetten-Sirup
48 godz.
Gebackene Holunderblüten
1h 30min
Marillensüppchen mit gebackenen Grießnockerln
1 Std. 50 Min
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2h 55min
Steinpilzschmarrn mit Paradeisersauce
45 min
Brennnessel-Eier-Nockerl
30 min
Bärlauchroulade mit Paprikasalat
1h
Mohnpalatschinken mit Zwetschkenröster
55min
Bohnenknöderl mit Rote-Rüben-Gemüse
50min
Apfeltiramisu mit Kürbiskernöl
3 godz. 45 min
Marillenmarmelade
35min