Urządzenia i Akcesoria
Kärntner Kletzennudeln
Przygotowanie 2 godz. 20 min
Czas całkowity 27 godz. 50 min
6 Portionen
Składniki
Vorbereitung
-
Kletzen (Dörrbirnen)300 g
-
Wasser600 g
Nudelteig
-
Weizenmehl, griffig etwas mehr zum Bemehlen400 g
-
Sonnenblumenöl20 g
-
Eier2
-
Zitronenschale, gerieben2 TL
-
Salz½ TL
Fülle
-
Zucker100 g
-
Semmelbrösel2 EL
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Nelken, gemahlen¼ TL
-
Salz1 Prise
-
Zitrone Saft gepresst½
-
Bröseltopfen300 g
Fertigstellung
-
Wasser500 g
-
Salz½ TL
-
Butter etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Weizenmehl, griffig für die Arbeitsfläche
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
rote Ribisel zum Garnieren
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
17 g
Kalorie
3047 kJ /
728 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
10.3 g
Węglowodany
101 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kärntner Reindling
2 Std. 40 Min
Marillenknödel
1 Std. 15 Min
Topfengolatschen
50 Min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2 Std. 45 Min
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Kärntner Kasnudeln
1 Std. 45 Min
Kärntner Kasnudln
1 Std. 45 Min
Preiselbeerkonfitüre
20 Min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1 Std. 20 Min
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min
Faschingskrapfen
2 Std. 45 Min
Apfelstrudel
1 Std. 20 Min