Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g Zucker
- Weizenmehl, glatt, zum Bemehlen
- 250 g Butter, kalt, in Stücken
- 2 Eier (Größe M)
- 3 ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 2 EL Rosinen
- 2 EL Rum (opcjonalnie)
- 100 g Walnüsse, halbiert
- 1 ½ EL Speisestärke
- 750 g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken (siehe Tipp)
- 1 - 2 TL Vanillezucker, nach Geschmack
-
1
TL Zimt, gemahlen
lub 1 TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise"
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1274 kJ / 304 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50min
Waldviertler Mohnzelten
1h 30min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Gewürz-Gugelhupf mit Walnüssen und Cranberrys
1h 30min
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Marillen-Topfen-Tascherl
1h 15min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Polsterzipfl
2h 10min
Buchteln mit Powidl
2u. 20min
Mohnstrudel
2h 30min
Schnelle Biskuitroulade
30min