Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- Grieß zum Ausstreuen
- 2 Bio-Orangen
- 100 g getrocknete Marillen, entsteint
- 70 g Zucker
- 20 g Vanillezucker
- 2 Eier
- 120 g Weizenmehl, glatt
- 30 g Maisstärke
- 1 TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1698 kJ / 406 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karfiolsuppe mit gelben Linsen
35 min
Osternest aus Germteig
2h
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Gewürz-Gugelhupf mit Walnüssen und Cranberrys
1 godz. 30 min
Orangen mit Mandelschaum
1 Std. 50 Min
Fruchtiger Joghurt-Himbeer-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Grüne Gemüsesuppe
35 min
Susi-Torte
25h 45min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Malakofftorte
10h 20 min
Ribiselschnitten
1h
Marillenkuchen
1 godz. 30 min