Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'amandes crues
- 250 g de sucre en poudre
- 30 g de beurre doux
- 1 c. à café de jus de citron
- 1070 g d'eau
- 50 g de vinaigre
- 250 g de chocolat noir, en morceaux
- 400 g de crème liquide 35% m.g. bien froide (type Fleurette)
- 270 g de lait concentré sucré
- sucre glace pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3504 kJ / 837 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 78.1 g
- Tłuszcz
- 55.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.3 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 83.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartelettes crumble pistache et framboise
2h 30min
Beignets en 3 ingrédients
25 min
Pain d'épices au miel de fleurs
1h
Gâteau pâtissier aux pommes en spirales
1h 20 min
Crème glacée beurre de cacahuète et banane
6h 30min
Tarte aux fraises à la crème d'amande
15h
Bretzel aux 3 fromages
1h 5min
Sucettes de meringue en sapin de Noël
3 godz. 40 min
Cake au chocolat vapeur glaçage façon rocher
2h 25min
Tortellini de veau, crème à l'origan
1h 5min
Rolls à la crème de marron
2h 25min
Cake marbré, glaçage rocher
2 Std. 15 Min