Bûche glacée au pralin d'amande

Bûche glacée au pralin d'amande

4.4 15 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz.
8 parts

Składniki

  • d'amandes émondées
    150 g
  • de sucre en poudre
    250 g
  • de beurre doux
    30 g
  • de jus de citron
    1 c. à café
  • d'eau
    1070 g
  • de vinaigre
    50 g
  • de chocolat noir en morceaux
    250 g
  • de crème liquide 35% m.g. bien froide (type Fleurette)
    400 g
  • de lait concentré sucré
    270 g
  • sucre glace pour la finition

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 837 kcal / 3504 kJ
Białko 11.6 g
Tłuszcz 55.1 g
Węglowodany 78.1 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 28.3 g
Sód 83.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...