Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 4 jaunes d'œufs
- 20 g de sucre en poudre
- 500 g de lait entier
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 gouttes de colorant alimentaire violet (voir "Conseil(s)")
- 150 g de sirop de violette
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 748.5 kJ / 178.9 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 42.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolats de Noël
1h
Tarte au chocolat et confiture de lait
4 godz. 55 min
Churros maison et pâte à tartiner
1 Std. 10 Min
Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé
8 godz. 30 min
Cheesecake sans cuisson aux Oreo®
12 godz.
Pain de Pâques complet aux œufs et truite fumée
1h 45min
Courge en spirale à la saucisse, gorgonzola et noix
25min
Œufs en cocotte aux petits pois et jambon
30min
Baguette feuilletée
4h
Croque-Monsieur portugais (francesinha)
1h
Glace sundae nappage caramel
3u. 35min
Sorbet au melon
10min