![Glace à la violette Glace à la violette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95ae2ab6137ce337c66eab0680f67987/Derivates/4145f303ca51a2966672c5fc26ca35da2cc349cf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 4 jaunes d'œufs
- 20 g de sucre en poudre
- 500 g de lait entier
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 gouttes de colorant alimentaire violet (voir "Conseil(s)")
- 150 g de sirop de violette
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 748.5 kJ / 178.9 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 42.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Mocktail Bora Bora
15min
Crème dessert aux speculoos
6h 20min
Crème glacée caramel et cacahuète
3h 20min
Pannacotta façon cappuccino
4 godz. 30 min
Cheesecake aux speculoos
1h
ATELIER menu 2
1h
ATELIER menu 1
1h
Fraisier
15 Std.
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Choux craquelins à la vanille
1h 15 min
Mac & cheese au cheddar et moutarde
55 Min