![Amandes sucrées à la cannelle Amandes sucrées à la cannelle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/eca946db6f936a7fb9d6e9557bf7c34e/Derivates/7de253b359060ade269ff7ba9d2ac4e4ade9025f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre, en morceaux
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 50 g de sirop d'agave
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 300 g d'amandes non pelées
- 80 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 10793 kJ / 2600 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 142 g
- Tłuszcz
- 185 g
- Tłuszcz nasycony
- 29 g
- Błonnik
- 31 g
- Sód
- 45 mg
Alternatywne przepisy
Brioche butchy à partager
3h 50min
Cristallisation du chocolat
15min
Sel aux herbes et citron
1 godz.
Chocolats de Noël
1 godz.
Biscuits à la pâte d'amande
25min
Pain au cacao, pépites de chocolat et fève tonka
7h
ATELIER menu 2
1 godz.
L'aventure Vorwerk
5min
L'histoire Vorwerk
5min
ATELIER menu 1
1 godz.
Pain au lait (Simplicité)
2ч. 20 мин.
Les loukoums à la rose de la sorcière blanche
4h 30min