Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z jagnięciny z kaszą kuskus
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
300 g kaszy kuskus
-
60 g oliwy z oliwek
-
850 g wody
-
3 łyżeczki soli
-
4 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
500 g mięsa z łopatki jagnięcej pokrojonego na 4 cm kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
-
80 g rzepy pokrojonej na 4 cm kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej na 4 cm kawałki
-
1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
100 g rodzynek
-
240 - 260 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
1 szczypta nitek szafranu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2026.6 mg
Białko
37.6 g
Kalorie
4030.5 kJ /
963.3 kcal
Tłuszcz
44.5 g
Błonnik
13 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
104.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35 min
Gotowanie kaszy bulgur
25 min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 min
Gotowanie kaszy gryczanej
25 min
Gotowanie 500 g kaszy orkiszowej pęczak
35 min
Gotowanie 400 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 300 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 200 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 400 g kaszy jaglanej
45 min
Gotowanie 500 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 350 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie 300 g ryżu parboiled
35 min