Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z jagnięciny z kaszą kuskus
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
300 g kaszy kuskus
-
60 g oliwy z oliwek
-
850 g wody
-
3 łyżeczki soli
-
4 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
500 g mięsa z łopatki jagnięcej pokrojonego na 4 cm kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
-
80 g rzepy pokrojonej na 4 cm kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej na 4 cm kawałki
-
1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
100 g rodzynek
-
240 - 260 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
1 szczypta nitek szafranu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
963.3 kcal /
4030.5 kJ
Białko
37.6 g
Tłuszcz
44.5 g
Węglowodany
104.8 g
Błonnik
13 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
2026.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gotowanie ziemniaków w wodzie
55 min
Łosoś z warzywnym kuskusem i sosem kurkumowym
40 min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 min
Gotowanie kaszy gryczanej
25 min
Gotowanie 200 g kaszy orkiszowej pęczak
35 min
Gotowanie 500 g kaszy orkiszowej pęczak
35 min
Gotowanie 400 g kaszy jaglanej
45 min
Gotowanie 350 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie 300 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie ryżu
25 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.