Spaghetti integrali con salmone all'arancia e funghi

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
3 porzioni

Składniki

  • spicchi di aglio
    3
  • di cipollotto a pezzi (circa 3 cm)
    20 g
  • di olio extravergine di oliva
    70 g
  • arancia, preferibilmente biologica ½ spremuta e ½ a fette (circa 5 mm)
    1
  • di origano secco
    1 cucchiaino
  • di peperoncino rosso secco
    1 cucchiaino
  • di pepe di Cayenna macinato
    1 cucchiaino
  • di cumino in polvere
    1 cucchiaino
  • di sale + q.b.
    5 g
  • filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische (circa 500 g)
    4
  • di acqua
    1200 g
  • di funghi freschi a metà
    300 g
  • di pasta integrale tipo spaghetti (cottura 8 minuti)
    240 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1226.5 kcal / 5131.8 kJ
Białko 90.1 g
Tłuszcz 77.4 g
Węglowodany 34.3 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Sód 833.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...