Spaghetti integrali con salmone all'arancia e funghi

4.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
3 porzioni

Składniki

  • 3 spicchi di aglio
  • 20 g di cipollotto a pezzi (circa 3 cm)
  • 70 g di olio extravergine di oliva
  • 1 arancia, preferibilmente biologica ½ spremuta e ½ a fette (circa 5 mm)
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • 1 cucchiaino di peperoncino rosso secco
  • 1 cucchiaino di pepe di Cayenna macinato
  • 1 cucchiaino di cumino in polvere
  • 5 g di sale + q.b.
  • 4 filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische (circa 500 g)
  • 1200 g di acqua
  • 300 g di funghi freschi a metà
  • 240 g di pasta integrale tipo spaghetti (cottura 8 minuti)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 833.6 mg
Białko 90.1 g
Kalorie 5131.8 kJ / 1226.5 kcal
Tłuszcz 77.4 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Węglowodany 34.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...