Orata al forno con vongole e gamberi

Orata al forno con vongole e gamberi

4.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di vongole, fresche e pulite
    400 g
  • di olio extravergine di oliva
    70 g
  • di cipolle rosse di cui 150 a metà e 50 g in quarti
    200 g
  • di peperoni rossi puliti dai semini di cui 200 g a metà e 50 g a pezzi (3 cm)
    250 g
  • di patate pelate (se necessario dividerle a metà)
    500 g
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    3 rametti
  • di vino bianco
    50 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di pomodoro in quarti
    100 g
  • di sale
    10 g
  • di orata eviscerata e pulita
    1200 g
  • di gamberi crudi di media grandezza puliti ed eviscerati
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 762 kcal / 3188.1 kJ
Białko 75.3 g
Tłuszcz 34.2 g
Węglowodany 31.3 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 1700.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...