Orata al forno con vongole e gamberi

Orata al forno con vongole e gamberi

4.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 400 g di vongole, fresche e pulite
  • 70 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di cipolle rosse di cui 150 a metà e 50 g in quarti
  • 250 g di peperoni rossi puliti dai semini di cui 200 g a metà e 50 g a pezzi (3 cm)
  • 500 g di patate pelate (se necessario dividerle a metà)
  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di vino bianco
  • 2 spicchi di aglio
  • 100 g di pomodoro in quarti
  • 10 g di sale
  • 1200 g di orata eviscerata e pulita
  • 500 g di gamberi crudi di media grandezza puliti ed eviscerati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1700.5 mg
Białko 75.3 g
Kalorie 3188.1 kJ / 762 kcal
Tłuszcz 34.2 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 31.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...