
Urządzenia i Akcesoria
Lasagne z mięsem z rosołu lub pieczeni
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
sera żółtego dowolnego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)250 g
-
cebula pokrojona w ćwiartki1
-
marchewka pokrojona na 4 cm kawałki1
-
seler naciowy bez łyka, łodygi pokrojone na 4 cm kawałki½ - 1
-
ząbki czosnku4
-
oliwy z oliwek20 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata500 g
-
koncentratu pomidorowego2 łyżki
-
wody150 g
-
oregano, suszonego2 łyżeczki
-
bazylii, suszonej2 łyżeczki
-
cukru2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
ugotowanego mięsa z kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 1-2 cm kawałki, np. resztek z rosołu500 g
-
mleka500 g
-
mąki pszennej50 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia50 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
musztardy dowolnej1 łyżeczka
-
makaronu, suchego, typu lasagne (12-14 płatów, ok. 250 g)½ opakowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
687.4 kcal /
2875.9 kJ
Białko
41.9 g
Tłuszcz
33.5 g
Węglowodany
55 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
16.3 g
Sód
587.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska