Lasagne z mięsem z rosołu lub pieczeni

Lasagne z mięsem z rosołu lub pieczeni

4.7 194 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • sera żółtego dowolnego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
    250 g
    250 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
  • cebula pokrojona w ćwiartki
    1
  • marchewka pokrojona na 4 cm kawałki
    1
  • seler naciowy bez łyka, łodygi pokrojone na 4 cm kawałki
    ½ - 1
  • ząbki czosnku
    4
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    500 g
  • koncentratu pomidorowego
    2 łyżki
  • wody
    150 g
  • oregano, suszonego
    2 łyżeczki
  • bazylii, suszonej
    2 łyżeczki
  • cukru
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • ugotowanego mięsa z kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 1-2 cm kawałki, np. resztek z rosołu
    500 g
    500 g resztek pieczonego mięsa, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
  • mleka
    500 g
  • mąki pszennej
    50 g
  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    50 g
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • musztardy dowolnej
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka musztardy Dijon
  • makaronu, suchego, typu lasagne (12-14 płatów, ok. 250 g)
    ½ opakowania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 687.4 kcal / 2875.9 kJ
Białko 41.9 g
Tłuszcz 33.5 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 16.3 g
Sód 587.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...