
Urządzenia i Akcesoria
Lasagne z mięsem z rosołu lub pieczeni
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
250 g sera żółtego dowolnego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 cebula pokrojona w ćwiartki
-
1 marchewka pokrojona na 4 cm kawałki
-
½ - 1 seler naciowy bez łyka, łodygi pokrojone na 4 cm kawałki
-
4 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
2 łyżki koncentratu pomidorowego
-
150 g wody
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
2 łyżeczki bazylii, suszonej
-
2 łyżeczki cukru
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
500 g ugotowanego mięsa z kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 1-2 cm kawałki, np. resztek z rosołu
-
500 g mleka
-
50 g mąki pszennej
-
50 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka musztardy dowolnej
-
½ opakowania makaronu, suchego, typu lasagne (12-14 płatów, ok. 250 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
687.4 kcal /
2875.9 kJ
Białko
41.9 g
Tłuszcz
33.5 g
Węglowodany
55 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
16.3 g
Sód
587.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska