Fettucine z grzybami

Fettucine z grzybami

4.4 23 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 15 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 15 g borowików, suszonych
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g grzybów, świeżych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
    150 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • 45 g oliwy z oliwek
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1380 g wody
  • 1 łyżka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 150 g makaronu, suchego, typu fettuccine
    150 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
  • oliwa truflowa biała, do skropienia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1260 mg
Białko 22.3 g
Kalorie 2765.6 kJ / 661 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Węglowodany 66.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...