Urządzenia i Akcesoria
Łazanki z makiem i bakaliami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
130 g makaronu, suchego łazanki, Lubella
-
15 g orzechów włoskich, łuskanych
-
15 g migdałów, ze skórką
-
30 g suszonych owoców (np. śliwek, moreli, fig), bez pestek
-
130 g maku suchego
-
130 g mleka
-
20 - 30 g miodu płynnego
-
woda do gotowania
-
20 g rodzynek
-
½ łyżeczki skórki otartej z pomarańczy
-
¼ łyżeczki ekstraktu pomarańczowego, naturalnego¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
pomarańcza pokrojona w półplastry, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
54.5 mg
Białko
24.7 g
Kalorie
3241.9 kJ /
774.8 kcal
Tłuszcz
36.4 g
Błonnik
17.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
95.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Pizza neapolitańska
9 godz.
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM6, TM7)
45 min
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Posypka z pestek dyni (zero waste)
40 min
Lody zabajone
9 godz. 15 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Tort tiramisu bez pieczenia
7 godz. 30 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45 min
Sos jajeczny à la majonez
25 min
Zupa dyniowa
25 min