Urządzenia i Akcesoria
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
2400 g wody
-
4 ½ czerwone buraki (ok. 450 g), pokrojone w ćwiartki
-
1 ½ cytryn ekologicznej
-
230 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
4 ½ ząbka czosnku
-
95 g oliwy z oliwek
-
4 ¾ łyżeczki soli
-
3 ½ łyżeczki cukru
-
400 g makaronu, suchego, typu świderki Lubella
-
4 ½ łyżki ziaren słonecznika
-
15 g octu balsamicznego
-
1 ½ łyżeczki musztardy
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2322.9 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
2407.4 kJ /
575.4 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Węglowodany
63.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami
1 godz. 30 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 godz.
Koncentrat kawowy (Cold Brew)
12 godz.
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 15 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Cukiniowy omlet na białkach
30 min
Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami
45 min
Sałatka z komosą ryżową (quinoa), batatem, szpinakiem i jabłkiem
25 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM5)
1 godz.