Makaron z marynowanymi burakami i serem feta

Makaron z marynowanymi burakami i serem feta

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

  • 2400 g wody
  • 4 ½ czerwone buraki (ok. 450 g), pokrojone w ćwiartki
  • 1 ½ cytryn ekologicznej
  • 230 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 4 ½ ząbka czosnku
  • 95 g oliwy z oliwek
  • 4 ¾ łyżeczki soli
  • 3 ½ łyżeczki cukru
  • 400 g makaronu, suchego, typu świderki Lubella
  • 4 ½ łyżki ziaren słonecznika
  • 15 g octu balsamicznego
  • 1 ½ łyżeczki musztardy
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2322.9 mg
Białko 16.6 g
Kalorie 2407.4 kJ / 575.4 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Węglowodany 63.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...