Tofu-nuggets med persillepesto og bulgur (1800 kcal)

Tofu-nuggets med persillepesto og bulgur (1800 kcal)

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portioner

Składniki

Tofumarinade
  • tofu, fast drænet, skåret i tern(1,5 x 4 cm) (se tip)
    450 g
  • soyasauce
    40 g
  • sesamolie, koldpresset, lys eller mørk
    15 g
  • hvidløg, granuleret
    ½ tsk
  • farin
    ½ tsk
Persille-og cashewpesto
  • fed hvidløg
    2
  • cashew nødder, ristet, usaltet
    90 g
  • persilleblad, frisk
    50 g
  • citronsaft, friskpresset
    10 g
  • salt
    ¼ - ½ tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ - ½ tsk
  • vand
    50 - 60 g
Tofu-nuggets
  • mandler, med skind
    160 - 170 g
  • røget paprika, stødt
    ½ tsk
  • salt
    2 tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
  • vand
    1000 g
  • olivenolie
    20 g
  • bulgur
    110 g
  • hvedemel til at dække tofuen
  • æg slået ud, til at dække tofuen
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1330 mg
Białko 25 g
Kalorie 2053 kJ / 491 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie