Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g di pomodori maturi, a metà
- 350 g di pesche mature, a pezzi
- 40 g di peperone verde
- 60 g di cipolla rossa di Tropea, a pezzi
- 70 g di cetriolo, pelato e a pezzi
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 30 g di aceto
- 1 cucchiaino di sale
- 60 - 100 g di olio extravergine di oliva
- 8 cubetti di ghiaccio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 553.3 kJ / 132.3 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 338.5 mg
Alternatywne przepisy
Gazpacho di zucchine con stracciatella e guanciale
1 Std.
Gazpacho
15 Min
Tzatziki
20min
Salsa bernese
20min
Vellutata di patate dolci, lenticchie rosse e latte di cocco
30min
Uova barzotte su purea di sedano rapa con bacon croccante
45 min
Vellutata di patate dolci e gamberi
45 min
Crema di barbabietole con crostini al formaggio e cipolle caramellate
50min
Bicchierini tricolore
3 Std. 30 Min
Vellutata di sedano rapa e mele renette
40min
Crema di porri gratinata
50min
Gazpacho di pomodoro e basilico
15 Min