Egg Salad in Crispy Easter Nests

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 pieces

Składniki

Eggs
  • water to fill to 1 l mark
  • medium egg cold
    6
Easter Nests
  • unsalted butter for greasing
  • plain flour plus extra for flouring
    250 g
  • olive oil
    30 g
  • water
    120 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
Egg Salad
  • fresh parsley leaves
    2 sprigs
  • shallot
    20 g
  • sour cream
    30 g
  • Dijon mustard
    10 g
  • mayonnaise
    10 g
  • white wine vinegar
    10 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • fresh chives (opcjonalnie) for garnishing

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 152.2 kcal / 636.6 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 6.6 g
Węglowodany 16.5 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 348.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...