Urządzenia i Akcesoria
Houmous
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
6 portions
Składniki
-
dried chickpeas250 g
-
water plus extra cold for soaking500 g
-
ground cumin2 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
tahini3 Tbsp
-
garlic clove1
-
lemon juice (approx. 2 lemons)40 g
-
olive oil40 g
-
fresh coriander leaf roughly chopped1 bunch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11 g
Kalorie
1171 kJ /
280 kcal
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Falafel
24 godz.
Fresh Pasta Dough
1 godz.
Whipped Cream
10 min
Guacamole
5 min
Mayonnaise
5 min
Gnocchi with Taleggio Cheese
1 godz. 40 min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50 min
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35 min
Beetroot Houmous
15 min
Tomato sauce
40 min
Red Pepper Houmous
5 min
Best Basic Houmous
5 min